Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudatos jelenlét túrával, sétával összekötött stresszmenedzsment tréning Ausztriában

p90827-18785.jpgAusztriai stresszmenedzsment tréning és tudatos jelenlét (mindfulness) túra, séta.

Napközben túrázunk, sétálunk, és erre szinte "teremtett" helyeken meg-megállunk és egy-egy rövid stresszmenedzsment gyakorlatot végzünk. Aztán mendegélünk tovább, megint körbenézünk, megint magunkba nézünk. 
Esténként pedig vár ránk a "klasszikus" tréningmunka, ahol körbeülünk egy asztalt.  

 


Gyere és szüless újra! Lehet, hogy TELJESEN MÁS EMBERKÉNT MÉSZ HAZA, aki nem foglya saját gondolatainak, nem magát mérgezi toxikus gondolatokkal. Aki tervez, felkészül, de nem csak a jövőn spekulál.

 

20190827_183924_resized.jpgAki emlékezik, de már főleg nem a múlt sérelmein, igazságtalanságain rágódva őrlődik és ilyen-olyan bosszú-, ill. védelmi forgatókönyveket tökéletesít.... Két éjszakás, 3-napos "stressz túra/séta" és stresszmenedzsment tréning a Rax-fennsíkon Ausztriában, igény szerint egyágyas szobákban történő elhelyezéssel.   

 

 

Az utazás a stresszmenedzsment tréningre
A tréning első napján Budapestről 6:29:00-kor indulunk minibusszal.
Be lehet szállni, ill. fel tudunk venni Kelenföldön, Budaörsön, 
Tatabányán, Győrben, Mosonmagyaróváron.
A minibusz Budapest, XII. Zugligeti út 79. szám elől indul, ahol a saját kocsidat rendőr felügyelte parkolóban hagyhatod ingyen három napra
.
Ha valaki a saját kocsijával szeretne jönni, természetesen lehet, csak kérjük, hogy ezt jelezd, különösen ha veszel fel szívesen utast, ugyanis akkor nem minibusszal, hanem két (vagy három) autóval megyünk. 

 

 

 
 
 
 
Stresszmenedzsment tréning és túra Ausztria, Rax, 1. nap: 
osztrak-tura-872.jpga nap során összesen 255 m szintkülönbségecske, 7.7 km-es túrácska vár rád, de olyan überbrutál panorámák, szépség és érzés, ami leírhatatlan, és bevisszük a fránya kis stressznek az első megrendítő ütéseket. 

A tréning első napján Budapestről 6:29-kor indulunk minibusszal, de ha autóval jössz a tréningre, mondjuk Zalaegerszegről, akkor természetesen e-mailben minden szükséges segítséget megadunk az utazáshoz. Itt csak a lényeget mondjuk, 10:45-kor találkozunk Reichenau an der Rax egy ingyenes parkolójában. 
Az e-mailes segítséggel olyan könnyű lesz kitalálnod, mintha munkába vagy haza mennél.
​ A narancssárga pólós tréner pedig eltéveszthetetlen a parkolóban, plusz oda fog menni minden magyar rendszámú autóhoz. 
A parkolóban vegyél ki mindent az autóból, amire fent szükséged lesz.
 
 
20190827_121550_resized.jpgHa nem a minibusszal jössz, a kocsid tengerszint felett 520 méteren marad az elkövetkező 2 éjszakára, te pedig felköltözöl a világ tetejébe.
 
 
 
 
 
 
"Lent", a parkolóban az elkövetkező 2 éjszaka ingyen áll majd az autód. Mindenben segítünk, még abban is, hogy hova gyere a kocsival a kipakoláshoz. Elkérjük nektek a képen is látható táblákat, amit a műszerfal tetejére kell majd tenned, kikérjük nektek a liftjegyeket. 
 
 

 
Miután az autóból mindent kivettél, amivel felköltözöl, 530 méteren fogsz kabinos felvonóba (liftbe) szállni, és 1540 méteren fogsz kiszállni. Szinte egy másik galaxisba érkezel.
20190827_ausztria-tura-34.jpgFent már lehet, hogy hó is fogad, de ahogyan az éghajlat-változás az utóbbi években előre halad, sajnos az a valószínű, hogy tikkasztó meleg lesz, és elég a rövid nadrág! Volt már mindkettőre példa, bár sajnos az utolsó három évben a rekkenő, nyári hőség volt a jellemző. 
Amikor fent vagyunk, bedobjuk a poggyászt a szobákba, el lehet menni az ingyenes és kulturált mosdóba. Feltöltheted Schwarza-vízzel (!) a termoszodat és indulunk. 
Leírhatatlan kis túránk lesz. Átlagos kondícióval BÁRKI nekivághat, gyere nyugodtan! Átlagemberekre szabott, gyermekes családoknak, 70 éven felettieknek és tériszonyosoknak is szuper, "Normafásan kényelmes" útvonalat követünk. Lassan bandukolunk. 

 
20190828_094316_resized.jpgAz indulás után 10 perccel már kezdünk is fotózni, mivel a fák mögül tökéletesen látszik a Schneeberg és  legmagasabb csúcsa a 2076 méteres Klosterwappen. És azt érzed majd, amit egy fénykép képtelen átvinni.  
A panoráma kegyetlen lesz. Nem fogsz tudni betelni vele. 
"Hölgyek jobbra, urak balra" típusú diszkrét mosdószünetet többször tartunk. 
 
 
 
És lesz két pihenőnk is a lenti képen látható, sziklába fúrt átjárón keresztül fotózott alpesi menedékháznál, ahol a hölgyek is kényelmesen intézhetik a folyó ügyeket, ill. (ha szeretnél) tudsz ebédet venni, de természetesen a hütte teraszán a saját szendvics is fogyasztható. 
A hüttében a mosdó használata ingyenes. 
A terep, a fotózások, pihenők hossza függvényében 15 óra körül érünk vissza, holott közben a Jakobskogelre is felléptél. 
osztrak-tura-21.jpgFent a hegyen lesz a szállásod, csak be kell jönnöd a menedékházba. Rövid pihi, zuhanyzás után kezdődik a csoda, indul a  stresszmenedzsment tréning, amit egy vacsora erejéig szakítunk meg, bár vacsora közben is lesz stresszmenedzsment gyakorlatunk! Például lehet, hogy életedben ELŐSZÖR fogod érezni az étel ízét, amit nem rágás nélkül egyben nyelsz le - mondván "időmenedzsment van", "haladjunk". Ismerjük az érzést, mit gondolsz, hogyan és honnan jött a mindfulness séták ötlete? Hány olyan túrát tett meg ezen sorok írója, hogy azt se látta, hogy milyen virágok nyílnak..... 
 
 

 

 
 
Szállás és vacsora az ausztriai stresszmenedzsment tréning & túra idején
rax-hotalpas-tura-ausztria-hotalpas-tura.jpgFoglaljuk Nektek a szállást a hegyen.
A turista kategóriájú szállás díját a tréning díja tartalmazza. 
 
 
 
 
 
Ha komfortos (vagyis saját fürdőszobás, saját wc-s) vagy egyágyas szobát szeretnél, akkor az egyágyas, ill. komfortos szobás elhelyezés 11 és 12 eurós felára téged terhel.
A wc és fürdőszoba nélküli szobák is "okésak", a folyosó nem hosszú, és a folyosóról nyíló mosdók is nagyon rendben vannak. 
 

p90827-124712.jpgA tréning díja a reggeliket és a vacsorákat tartalmazza, de a vacsorában nincs benne az üdítő vagy ásványvíz.

Hogyan lesznek az ebédek? Az első és a harmadik napon tudsz ebédelni hüttében, vagy ebédre - természetesen - tudsz egészséges(ebb) ételt hozni magaddal, mint a hüttékben felszolgált sült krumpli.... 

A második napra vagy hozz elemózsiát otthonról, vagy a svédasztalos rendszerű reggelinél csomagolhatsz magadnak szendvicset (2 euró 20 cent zsemlénként). 

Ha teázó típus vagy, hozz magaddal bögrét és akár költözz fel a világ tetejére guruló bőrönddel, benne vízforralóval, ugyanis vízforraló nincs a szobákban. 

 

 

 

 

2. napi stresszmenedzsment tréning és túra: a gyenge-közepes túra során 1960 méterig sétálunk fel, de lévén eleve magasról indulunk, ez is olyan túra, amit egy 7 éves kislányt is lazán abszolvál, mivel 695 méteres szintkülönbség 15 km-re "oszlik el", és van rá rengeteg időnk. 
ausztria-tura.jpgEgy stresszmenedzsment tréningen stílszerűen azzal kezdjük, hogy a túra miatt ne stresszelj :)). Ha van bárhol a világon magashegyi, 15 kilométeres túra a világon, aminek tényleg bárki bátran nekivághat, aki fel tud menni a munkahelyén gyalog az 5. emeletre, akkor EZ AZ. Gyere nyugodtan! 
 
 
Átlagos, sőt nem túl jó kondícióval is tökéletesen kényelmes, tériszonyosoknak is szuper túra. Létra? Ugyan!
Nulla. Még a fenti képen látható ún. Pokol-völgyet is (ha akarod) magas korláttal védett kilátóról nézheted meg, ahova nulla lépcsővel sétálhatsz ki.
 
Hiperbiztonságos, először gyönyörű erdőben vezető, aztán vegyesen törpefenyős-alpesi rétes, végül újra erdei túra vár rád. 

p90829-110.jpgA nap során "legerősebb" szakaszt a képen láthatod, bár a kép megtévesztő, mert tényleg agyamenten könnyű a képen nem is látszó ösvényen a feljutás, van, aki biciklivel (!) és a nyakában gyerekkel csinálja meg.
 
 
 
 
Ez a kb. 50 méteres szakasz az egész napi túrában a legkeményebb. Lassan megyünk. Kegyetlenül szép "minden", a stresszmenedzsment jegyében nem kell "hú-de-nagyon-sietni".  
Mosdószünetet sokszor tartunk, és olyan a terep, hogy az útvonal 90%-án könnyű elrejtőzni. 
 
 
20190827_ausztria-tura-34.jpgTovábbá. Lesz több pihenőnk hüttéknél is a hölgyek örömére, a wc mindenhol ingyenes. 


 
 
 
 
16 óra körül érünk vissza a szállásra. Szusszanás, zuhanyzás, vacsora után kezdjük a tréning indoor részét. Reszkess kortizol....úgy lecsökkentünk, hogy csuda. Ez egy olyan este lesz, amikor magunkon dolgozunk.
Amikor leesik a tantusz, hogy tényleg nincs kanál.
Hogy valóban nem a kanál hajlik, hanem te magad..... A hasonlatot biztos érted, ha láttad a Mátrix-trilógia első részét. (Ha nem, légy szíves a stresszmenedzsment tréningig nézd meg a Mátrixot. Komolyan mondjuk, mivel a tréningen többször hivatkozunk majd rá.)
 

 

 

3. napi stresszmenedzsment tréning és túra: 392 méteres szintkülönbséggel, 10.9 km-t sétálunk egy másik univerzumban  
Reggel ki kell költözni a szobából. Viszont a poggyászt a nap során még a hüttében hagyhatjuk. 
8:29:00-kor indulunk. 
p90828-102639.jpgÁtlagos kondícióval is tökéletesen kényelmes, tériszonyosoknak is szuper stressz-zarándoklatunk lesz. 
 
 
 
 
 
 
Olyan útvonalat követünk, ahol sehol sem vagy semminek a szélén, de még közel sem leszel ún. kitett helyhez, ahonnan le kéne nézned, ahova be tudnál esni, csúszni. 
A stresszmenedzsment sétán tényleg lassan megyünk, nem konditermi edzés vár rád. Kegyetlenül szép "minden", magadtól kezded használni a már megtanult jelenlét technikát és lehet, hogy immár a tréner-túravezető noszogat majd a haladásra. Az A-típusú, besózott, lépésszámlálóval érkező és teljesítménykényszeres menedzserek és üzletasszonyok, "get it done" X-generációsok a 3. napra úgy megérkeznek az életbe, hogy immár őket kell ösztökélni :)) 
 
 
osztrak-tura-16.jpgAmi pedig a nap sétálós részét illeti. "Hölgyek jobbra, urak balra" típusú diszkrét mosdószünetet többször tartunk. 
És lesz 3 pihenőnk is hüttéknél, a hüttékben a mosdó használata ingyenes. 


 
 
Kb. 13 órára érünk vissza az indulási pontra, akinek van kedve, még elfogyaszthat velünk egy búcsú ebédet, aztán lemegyünk a zárt lifttel, beszállunk a minibuszba (ha valaki a saját kocsijával jött, akkor minibuszba és autóba vagy autókba) és indulunk haza. És még lehet, hogy igazán a haza vezető úton sem fogtad fel, hogy mi történt, holott az életed NAGYON megváltozott. Lehet, hogy bizonyos szempontból a tréning volt a születésnapod.  
 
 
 
Az ausztriai, tudatos jelenlét (mindfulness) túrás stresszmenedzsment tréning díja 

249.000 Ft + áfa, amely tartalmazza a stresszmenedzsment tréning és a vezetett túrák díját, az ausztriai szállást két éjszakára, két reggeli és két vacsora díját, a kabinos lift árát és a minibuszos utazás költségét.
Az egyágyas, ill. komfortos elhelyezés felárát (12, ill. 11 euró) a díj NEM tartalmazza. A díj nem tartalmazza az ebédek díját, ebédre hozz magadnak otthonról szendvicset vagy a hütte éttermében a reggelinél is tudsz magadnak szendvicset készíteni (2.2 euró / zsemle).

 

 
 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon az info@mediacomm.hu e-mail címre


 

Jelentkezés az osztrák stresszmenedzsment tréning és túrára 
Az általános szerződési feltételeket kérjük, hogy jelentkezést megelőzően alaposan tanulmányozd át, majd az info@mediacomm.hu címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot
Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a stresszmenedzsment tréning és túrára?" bekezdést is gondosan olvasd végig, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, hótalp, csúszásgátló hómacska, zokni, naptej, napszemüveg, 
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, két pár kesztyű vagy 1 pár síkesztyű, sok (alkoholmentes) folyadék (meleg tea termoszban), költőpénz, gyógyszerek (inzulin!) részekre, amelyek betartása / hozatala / viselése kötelező, az ott írottak megszívlelését köszönjük. Javasoljuk a (kék) EU-kártya kiváltását. Feltétlenül javasoljuk, hogy kössetek biztosítást.  

 

 

Az ausztriai stresszmenedzsment tréning díjfizetése
A stresszmenedzsment tréning díjának utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai stresszmenedzsment túrára jelentkező számlázási címét - irányítószámmal együtt - időpontját, végül a tréning+túra helyét (esetünkben Ausztriát) beírni. Fontos! A nevet nem kell beírni, csak foglalja a közlemény rovatok amúgy is kevés helyét és felesleges, hiszen azzal kezdődik a banki tájékoztató, hogy kitől jött az utalás. 

Példa a közlemény rovat kitöltésére.  
1027 Bp., Szellőboglárka u. 14. 
május 22-24. 
Ausztria


Aki telekocsival jön, attól kérjük / nekik mondjuk: az utazási költséget (6990 Ft/fő) forintban a beszálláskor a téged hozó kocsi sofőrjének kell átadni.