Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÁSZF

A résztvevő tájékoztatási, együttműködési kötelessége

  • A résztvevőnek kötelessége az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely a tudatállapotot, fizikai képességeket akár ideiglenesen csökkentő betegségről vagy állapotról a túravezetőt tájékoztatni.
  • Különösen fontos tájékoztatási kötelezettség terheli a résztvevőt az alábbiak kapcsán: cukorbetegség, epilepszia, vérzékenység, pacemaker és rovarcsípésre vonatkozó allergia. Ezen utóbbi esetekben a túravezető külön egyeztet a résztvevővel a résztvevő biztonsága érdekében.
  • Hegyi túrán (különösen mentési helyzetben) kialakulhat olyan helyzet, ilyen például, de nem kizárólag az emberéletet fenyegető kockázat elhárítása vagy egészségkárosodás megelőzése ilyen, ahol a résztvevőknek a túravezető feladatot ad, valamivel megbízza őket. Ezen feladatok ellátása kötelező.


 

Veszély- és egyéb helyzetek

  • Amennyiben a túravezetőt baleset éri vagy önerőből a mentés nem megoldható úgy a hegyi mentőket (Mountain Rescue) kell hívni. 
  • A hegyi mentőknek az alábbi információra van szüksége a gyors segítségnyújtás érdekében. Hol történt a baleset? Tereptárgyak, jellegzetes fa és táblák figyelemmel kísérése segít abban, hogy a túravezető nélkül is segítségkérésre alkalmas legyen a résztvevő.A túrából történő kizárás 
A túravezetőnek jogában áll és kötelessége azon személy túrából történő kizárására, aki saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, a túravezető bármilyen utasítását nem tartja be, figyelmen kívül hagyja vagy megsérti, ill. tiltott (lásd fenn) módon viselkedik. Ezen felül kizárásra kerül a túrából az olyan túrázó, aki vagy akinek a kutyája mások közérzetét rontja, kulturált és egészséges kikapcsolódáshoz való jogát sérti, vagy akinek bármilyen állapota vagy viselkedése a túravezető megítélése szerint nem kívánatos. A kizárt résztvevő a részvételi díj visszafizetésére nem tarthat igényt.

 

Jelentkezés

Egyéni (nem céges) résztvevők esetén a túrára történő jelentkezés a jelentkezés menüpont alatt leírtak szerint történik. A jelentkezés érvényességi feltétele a túradíj átutalása. Amennyiben a túra a szervezőnek felróható okból meghiúsul, a túraszervező a befizetett részvételi díjat maradéktalanul visszafizeti, ezen kívül a túraszervezőt más kártérítési kötelezettség nem terheli. 
 

 

Lemondási feltételek

A túra az indulás előtt több mint hatvan nappal 10%-os díj fizetése mellett mondható le, az indulás előtti 60 napban a teljes túradíj fizetendő.

 

 

Idő- és vízjárás, hóhelyzet, az útvonalak járhatósága, kockázatviselés
A magas hegyekben a patakok vízállása, a hóhelyzet, a szél, általában véve a feltételrendszer és időjárás rendkívül gyorsan és szélsőségesen változhat.
A MediaComm Kft. nem tehető felelőssé az időjárásból, vízállásból, talajjal, úttal kapcsolatos kockázatok miatt (pl. jeges vagy csúszós út, leszakadt biztosító lánc, rossz vagy leszakadt híd, kidőlt fák, jeges/csúszós ösvény). A túrák megtarthatóságát befolyásolja az éppeni, korábbi vagy várható eső mértéke, hossza. (Sártenger nem csak a bakancs lesz koszos, de a csúszós út veszélyes) 
Vihar, zivatar esetén a fémláncok, fémből készült rudak halálosak lehetnek, viharos szélben nem csak a kis gallyak potyognak, ilyenkor megszakítjuk a túrát, ha tudunk biztonságba húzódunk, várjuk a vihar végét, ha nincs biztonságos alternatívánk és fennáll a vihar, erős szél, meg- és kicsúszás stb. lehetősége, a túra nem indul. 

 

A MediaComm Kft. nem felelős a lavinaveszély, kőomlás, földcsuszamlás stb. természeti csapásokból, természeti és külső körülményekből, túrát nehezítő, kockázatossá tevő bármilyen helyzetért, kárért, nehézségért, kényelmetlenségért.
Amennyiben a túra bármilyen, nem a túravezetőnek felróható okból nem indul (ilyen például a szeles idő,  a vihar, a száraz villámlás, a lavinaveszély, hegyi patakok árvize, földcsuszamlás, kőfolyás, híd beomlása, kőomlás, nem várt vagy erős havazás, ill. hóvihar, nemzeti parki zárlat stb.), cégünket semmiféle kártérítés fizetése nem terheli, a befizetett díj nem kerül visszafizetésre. A
 természeti feltételek kockázatát a túrázó vállalja és viseli.
A
 jelentkezéskor fizetett napi és fejenkénti 700 Ft-os átregisztrálási díjjal "kvázi biztosítást" vehetsz, hogy a túra fenti okokból történő elmaradása esetén a befizetett összeg nem vész el, hanem másik időpontban biztosítunk túrát. 

A MediaComm Kft-vel szemben nem élhet követeléssel senki azért, mert nem indul vagy megszakításra kerül a túra, ha bármelyik résztvevő veszélybe kerül vagy került vagy kerülhet vagy bárki biztonsága, élete, egészsége szempontjából kockázatos helyzetbe kerül egy vagy több résztvevő, ill. a csoport.

A MediaComm Kft. fenntartja a túra útvonala és/vagy ütemterve-változtatásának jogát.

 

Kutya
Az általunk látogatott ösvények nagy részére kutya elvileg jöhet, ugyanakkor nem kívánunk másokban félelmet kelteni, ezért a kutya fotója alapján jelezzük, hogy az adott kutya hozható-e. Harci kutya vagy annak látszó, vagy másokban akárcsak a legkisebb félelmet keltő kutya nem hozható, függetlenül attól, hogy miként  törzskönyvezték az ebet. 

 

 

MediaComm Kft.
Érdeklődés, információ: (+36) 209 342 760
Kapcsolat e-mailben: info@mediacomm.hu